måndag 18 mars 2013

Elektroniska cigaretter och tobaksdirektivet

Har läst lite ang det nya Tobaksdirektivet som kan gälla from 2015-2016 och ser att de  är på Elektroniska cigaretter också.


Visst fungerar dessa e-cigg , jag har nu  inte snusat på minst en månad (köpte en stock per månad innan) och vanliga cigaretter rökte jag sist den 25 Februari (19 cigg), och självklart är det bra om det finns kontroll över vad e- vätskorna innehåller från de olika försäljarna på nätet , men låt regleringen stanna vid det och undersök hur pass skadligt nikotinet egentligen är och hur mycket som egentligen tas upp från e-ciggens ånga. 

Jag menar att  om man kan få högt blodtryck utav nikotin så kanske det uppvägs då man rör på sig mera då tex kolmonoxiden inte finns med och inte kan försämra ork och att inte tjära sätter igen lungväggarna utöver att flimmer håren börjar fungera igen.

Jag har prövat nikotin plåster , tuggummi , mun spray, näs spray  och som har verkan men det saknas alltid något i dessa och det är bla  smaken så det är inget jag frivilligt  strävar efter att gå över/byta  till som jag gjort med E-ciggen då jag där kan sluta röka men fortsätta blossa   utan att vara sugen på vare sig cigaretter eller snus

Till de under 18 år som röker så borde det finnas , efter utredning om hur starkt beroende, elektroniska cigaretter på recept.

Jag hoppas att fler aktörer satsar pengar på att utveckla elektroniska cigaretter så att flera lättare kan gå över till dessa, för en rökare är oftast alltid en rökare då denne fått smak för produkten och då är det rimligast att minska skadan av produkten genom utveckling och förfining.  

2 kommentarer:

elcigg sa...

Utvecklingen av de elektroniska cigaretterna är på framspång. Kolla in modellerna på http://elcigg.com

larsschnellsblogg sa...

Är dessa modeller kompatibla med eGo serien? Jag har testat lite olika nu och använder gärna eGo-T med dualcoil tankar. Jag märkte att laddare och batteri gängor är olika även då de ser vid första anblick ut att passa.