måndag 19 december 2011

Största felet med folkförflyttningar är nog

 bristen på vettig sysselsättning  hos friska arbetsföra.
Om man vänder på "Steken" och tänker sig att vi i Sverige fick   översvämningar och folk fick fly till Norge och där hamnade utan något att göra i förorter och fick i stället för att tillverka muddringsverk, pumpar med mera bara sitta och leva på existensminimum  och gå kurser för att lära oss norska,  så hade det nog känts bittert och hopplöst även om man vore glad att man var torr skodd, då man hellre hade jobbat med  sådant som kunde göra så att man hade varit torr skodd även i Sverige, speciellt om man hade folk kvar i Sverige som "satt i sjön".


Den nämnda  hemsidan Regeringen

DN DN2  DN3 SvD SvD2 Skånskan Skånskan2 ltz  SVT  AB AB2 GP

 Uppdatering 20 December 2011
 Ang kommentarer så hade jag gärna sätt konstruktiva  förslag  om bättre lösningar med bistånd, sysselsättning  med mera , som är  andemeningen  i mitt inlägg, och jag släpper bara på kommentarer  som berör  inlägget och som  inte länkar till något helt annat.  

3 kommentarer:

Jeromero sa...

Människan har alltid rört på sig och kommer alltid att göera det. Det har mänskligheten gjort i hundratusen år...
Migratoin är den drivande utvecklingskraften i världen och är alltid på sikt, och i ett övergripande perspektiv, till nytta.

Vidare är föreställningar om att blandade etniska grupper leder till konflikter helt fel. I och med globaliseringen har migrationsströmmarna aldrig varit större. På samma gång har vi aldrig haft så få väpnade konflikter i världen som idag.

Miljökatastrofer, som du antyder, har mycket litet med internationell migration att göra. Tyfonoffer i Filippinerna hamnar inte i Sverige.

larsschnellsblogg sa...

Det var metaforer jag använde. Jag tror att många kommer som riktiga flyktingar hit. Det jag menar med exemplet ovan är att de är  bättre om frivilliga  nyfikna  förflyttar sig runt  än att de är tvingade på något sätt som av svält, diktatur ..... 

Rikard Pekkarinen sa...

Fördomar måste alltid bemötas... http://www.hesperus.nu/?p=1133