tisdag 26 september 2023

Trapphus utblåst genom väggen i bostadshus i Linköping. Hur kunde man veta att ingen skulle gå ut där?

 Fruktansvärt vansinnigt gjort. Hur kunde de veta att ingen gått ut i trapphuset? https://www.upday.com/se/fasad-bortspraengd-pa-laegenhetshus-i-linkoeping?

Såg i förorten för drygt 40 år sedan hur källaringångs portens alla rutor låg i småbitar som en matta upp till ett tiotal meter från porten och sedan hur ett kraftigt hänglås till de kombinerade källarförråden och skyddsrummen såg ut som model lera, det som var kvar.
Armaturer i taket hängde runt detta, och då det var 4 hissar som gick ner till denna ingång och den var ofta använd då folk skulle ner till centrum så tänkte jag att detta spratt någon lekt kunde de omöjligt kunnat bevakat alla 4 hissarna, trappen ner eller de som kunde komma utifrån. Någon hade förmodligen testat att spränga upp detta hänglås men inte fattat att i detta slutna utrymme så kunde folk skadas lång därifrån då tryckvågen måste ta vägen någonstans, och hade någon hamnat framför rutorna så hade de varit sönder skurna av glassplittret så detta i Linköping är totalt vansinne om man bryr sig om liv överhuvud taget...

Inga kommentarer: