lördag 20 juli 2024

Varför en komplott vore mer trolig än ensam galning. Palme Mordet

 


Angående att Palmeutredarna lutade sig mot en ensam galning efter ett besök hos FBI i USA 1994, så visst i en del fall kan det vara så, men att springa på en med stor  revolver ( inget denne glömt i jackfickan förmodligen)  beväpnad  Palmehatare villig att skjuta , just den kvällen Palme gick ut på stan utan livvakter? Och andra sammanträffanden som att skatte besväret Harvard akten försvann och raderades på länsrätten timmar innan mordet?  Vid andra attentats tillfällen som JFK, Trump, Ronald Reagan så var ju mötesplatserna kända och galningarna hade gott om tid att planera men vid Palmes ”snedsteg”   att gå på bio utan livvakter var det få som kände till och färre som kunnat ana sig till att de skulle lockas att följa med på.

Telefonerna var jätte enkla att avlyssna, bara två tåtar och en skruvmejsel ( inte ens ”plomberings” färg på dessa skruvar som hade försvårat lite och alltså kunnat skvallra om avlysning den vägen.)  Såg själv en som tjuvringde utomlands för många år sedan på andras abonnemang nere i källaren. Eller buggar från grannar där man borrar sig in till tapeten och för in mikrofon/lins eller laser på fönster där vibrationerna av ljud läses av på fönstret som en skivpickupp med lasern och allt ljud tas upp och har då någon avlyssnat och skickat informationen vidare till ”ensam galning” så vore det ju en mindre komplott men sammantaget så bör man misstänka en komplott med flera inblandade och med människor som har en god årlig inkomst där att sätta dit sina vänner och få massor med problem resten av livet  ligger i våg skålen mot de 50 miljonerna i belöning. Plus att var du med i komplotten så fick du ju inte ta del av belöningen heller.  Så helt ensam galning blir för många faktorer runt omkring som motsäger det och bör vara ett sekundär spår som man ändå måste ha i åtanke. CP som mördaren? Ringde man han om man ”äntligen” lyckats få veta när Palme skulle vara utan livvakt sent på kvällen på stan, med risk för att han skulle vara utslagen?  


Här är ett spår man struntat i trots felande telefon kontrollen:

   Som sagt detta med figurant nr 5 är den sista noterade suspekta rörelsen i närheten av mordet efter att man sett en springande man på David bagares gata. Denne person kan sprungit upp vid Johannes kyrka och sedan ner förbi Döbelnsgatan ( som senare övergår till Malmskillnadsgatan så ingen väg en gm vill uppehålla sig på då polisen jagar åt det håll han försvunnit ) och ner på Luntmakargatan och där SC som parkerat på Tegnergatan/Luntmakargatan ser han komma med en trött/dålig jogg stil ( efter den spurten så hade vem som helst som tvingats fortsätta sett trött/ dåligt tränad ut i jogging stilen) Se karta Falska tidsangivelser förmodligen för att man gick hem från spaningen tidigare , eller medvetet för att kollra bort vittnesmål? https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/bevis-mot-pettersson-forfalskades-av-polisen/


Mitt svar i en grupp på FB 

Ja det blev han enligt Ro**andt och Sa**on och är därför intressant men de ser inte vart mannen springer sedan bara att han fortsätter på Regeringsgatan, plus vittnet på Birgerjarlsgatan som ser en person komma springande från Snickarbacken just då han var förundrad över hur lugnt det var redan vid 23:30 tiden mitt i city. Sedan har vi SC.s vittnesmål av den springande person på Luntmakargatan vid Tegnergatan några minuter efter skotten, och först mördaren som sprang upp för trapporna från Tunnelgatan. Det kan alltså vara två personer om springer men även 3 eller 4 stycken springande personer av kanske samma anledning eller av enskilda anledningar. Kan varit medhjälpare som ska busvissla om polis syns till och snabbt avviker. Finns ytterligare någon springande alt hastigt gående person någon gata bortom och till höger ( sett från Tunnelgatan ) om Luntmakargatan/tegnergatan plus personer vid buss 53 (nummer?) från Birger jarlsgatan om jag inte minns fel men åt det hållet i alla fall.

Inga kommentarer: