onsdag 27 december 2023

Ett litet medicinsk mot trötthet test av nikotin . Plus ballongdilatation av örongång som inte fanns 2020 men tydligen gör det det även i Sverige ?

 Ett litet medicinsk mot trötthet test. Köpte snus idag den 26 Dec 2023 efter att ha slutat helt med nikotin den 15 april 2021, så drygt 2 år och 8 månaders stopp. Ska testa nu om det gör mig piggare och sedan byta till en fjärdedels 7 mg plåster per dag om det funkar nu. Känns bakvänt att börja utan sug igen men tröttheten saboterar en massa så efter andra uppiggande behandlingar som tappning som jag sedan kompletterat med järntillskott och bactroban mot känsliga hinnor och en snark skena som varje del gjort en piggare men där förmodligen näsa och öra sänker allt utan baktroban som man inte kan jämt ta, så testar jag detta med nikotin igen då det tidigare med allt annat gjort en mycket trött då man försökt sluta tidigare och blev direkt piggare.

Ska använda små delar av plåster som sagt om detta funkar så man slipper andra biverkningar och blir lättare att sluta med hoppas jag.
OBS ta inte efter detta då det känns totalt bakvänt, då jag hade noll sug, och nikotin är farligt för hjärta diabetes etc, men tröttheten som kommer och går är mitt skäl att testa detta innan en annan behandling mot hinnor OBS
Tillägg: 00:39 27 Dec 2023
En ballongdilatation jag bad om 2020 fanns inte i Sverige ??? Länk nedan till den citerade texten.
Man blir trött, denna ballongdilatation frågade jag en ÖNH specialist om 2020 men han sade att man inte gillade den så den infördes inte i Sverige. Men ser nu att det har funnits några år i landet och man utredde om det skulle bli en rutin operation, ska be om den i mellandagarna !!!
" Sedan ett antal år har en teknik för behandling av förträngd örontrumpet hos dessa patienter varit tillgänglig: ballongdilatation av örontrumpeten. Dilatationsbehandlingen Ingreppet utförs vanligen i narkos eftersom området är smärtkänsligt. Med en stavoptik visualiseras örontrumpetens mynning i nässvalget och en tunn kateter förs in i örontrumpeten. I katetern finns en ballong. När den är på plats blåses ballongen upp så att den del av örontrumpeten som är av brosk (främre tredjedelen) vidgas. Trycket behålls ett par minuter, därefter är behandlingen klar. Metoden är relativt ny och även om det finns omfattande internationell, och även svensk, erfarenhet råder osäkerhet kring dess nytta och risker. För att vägleda beslut om att använda metoden i rutinsjukvård inom Region Stockholm initierades därför detta HTA-projekt.

Inga kommentarer: