Genteknik vore väldigt bra socialt och ekonomiskt om man kunde förutse alla risker, då man skulle kunna odla upp mycket mat på för vanliga växter dåliga jordar genom att kanske ge vete egenskaper från fjällbjörk så kunde man odla i lägre temperaturer.
Då man experimenterar med GMO så så försöker man göra det på marker där just den arten inte har några vilda släktingar som skulle kunna befruktas med de genmodifierade växterna, så man tar det på allvar.
För mat så vet inte jag var forskningen tycker/ligger , men att driva upp tex energiskogar i öknar, kanske korsade med lav som tar upp fukt ur luften utöver där rötterna kan nå , för att sedan använda detta till bränsle för att avsalta/rena vatten och därefter odla vanlig gröda vore ju en idé,tills man i laboratorierna/ experimenten testat så pass många gånger (gerationer, vilket bör kunna gå flera generationer per år ) så att man vet att det inte sker något i de som äter detta i alla fall.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar