torsdag 13 juni 2024

Någon slags rese religion behövs för de som äntrat andra länder. + Vatten utvinning

Ebba Busch inlägg den 8 Juni 2024 


Någon slags rese religion behövs för de som äntrat andra länder.

Är lagen som så att man inte får dricka öl på sin semester så tar man ett annat land och respekterar detta med deras gud/gudar/ seder /traditioner.

Ingen vet vad som händer efter livet och är ju en trevlig tanke att allt inte är bortkastat om man ses igen, vilket då universum plus alla dimensioner är stort så att plats för det finns det åtskilliga miljarder år till.

Som sagt religion är något privat där man bör vaskat fram de bästa rättesnörena för befolkningen att luta sig mot, om inte annat för att hejda sig då man går över gränsen och inte göra det igen, och med trevliga fester lite utspritt över året.

Mycket sådant syns i Sverige och Svenskarna trots att det sägs vara sekulariserat, men grunden finns där från Jular, Påsk Advent etc., och man tyckte det var lite töntigt med religion som barn men berättelserna var hårresande då läraren högläste på morgonen i skolans första lektion, där man fick icke töntiga berättelser sig till livs.

Man kan inte ta hit någon annan religion som
stör ut våran milda frivilliga mer önskedrömmande tro om att det finns ett liv efter, som inte tar ihjäl människor som vid häxbränningar numera. Utan mer är i förhoppning, då vi inte lämnar kyrkan även om vi inte är där så ofta på
gudstjänster många av oss, så kan vi inte ta in någon religions sort som praktiseras mer ”By the Book” från då den skrevs med helt andra livsförhållanden och vetenskap.

Tron måste folk hålla som en möjlig sann saga med rättesnörena som en ram som har en bra effekt på samhället, tills den dag vi dör och får se om det finns något efter och finns det det så ok resan är inte slut.
Att människor utan vatten och mat låser sig vid tron hårdare med "snart, snart, snart" blir ju ett mantra de inte gärna släpper, men som då det finns massor med vatten att utvinna som lösning på problemet så är det något biståndet bör prioritera så att även de kan hejda sig.



Inga kommentarer: