lördag 27 april 2024

D3 vitamin , K2 vitamin Metylerad B-vitamin komplex, A-vitamin, Boron och Ägg är bra om man läser på lite dels ang brister


OBS 1 ng/ml= 2,5 nmol/l D3-vitamin

 

Väldigt mycket mer forskning sedan jag såg D vitamin av Mats Humble först 2011.





Ska köra nu en vecka D3 15000 IE sedan 10K och därefter 7500 IE plus det mycket viktiga annars kan det bli skadligt K2 (tar 200mcg) utöver magnesium , men läsa mer ang A-vitamin, Kalium (potassium) och även Boron. Man måste hålla koll på vad som motarbetar varandra också, som A-vitamin och D3-vitamin och sedan D vitamin test om 3 månader. Metyl B-vitaminer är också viktigt om man tex använder 4 eller fler ägg om dagen vilket jag började med igår.

Ang 10000IE så är det samma som huden bildar i solen då solen står högre en 45 grader på himlen och då som UVB kan bilda detta i huden, och det man äter och det som solen tillverkar processas båda i levern innan det går ut i kroppen.

Verkligen intressant ämne då man har tex sinus området (öra, näsa, sphenoidale och lunga problem) och var skraj att köra mer än 4000 IE innan, men det gäller att hålla koll på tilläggen där A vitamin såg jag först nu , men ska se om det blir lagom med äggen , rödkål etc eller om man behöver Retinol tillägg. Började i dag med först 10 000 IE (250 ug) och tog ytterligare 5000 IE (125 ug) och då jag alltid vid 18 tiden brukar få klåda och ta en allergitablett, men nu inte kände av det alls förens bara lite nu sent på kvällen så kan det vara något utav metyl B-vitaminkomplexet, K2 eller D3 eller en kombination eller bara en bra dag som gjorde den effekten :)

Man borde kunna komponera en vettig regim då som synes i filmen finns många saker som där man sedan testar D vitamin nivåerna så är de ofta låga , men vad som är hönan eller ägget är man osäker på och läkemedels företagen är inte så intresserade att ett ämne som de inte kan ta patent på är inte intressant för dem att forska på.













Skrev för 12 år sedan här https://larsschnellsblogg.blogspot.com/2012/02/sol-vitaminet-d-vitamin-sevard-video.html

Inga kommentarer: