måndag 14 november 2022

Anmälan mot ÖNH och Tre väntande anmälningar =borde bli en haverikommission av detta. Plus bifogat sömnmedels förbättrings tips

 Det är ju enbart för att kunna anmäla läkare som man går till läkare ... Så är det inte men just ÖNH har varit en katastrof för mig (och jag borde tagit den där för-b Dag N 2002 först), och utöver den läkare jag nu på morgonen bett patientnämnden om hjälp med papers exercisen så är det tre läkare till var av ena kan vara för sent att anmäla som jag fundera på. Lika bra att ta resten direkt , ska fundera lite till på det.



Såg att man kunde lägga in innovativa idéer i en spalt för sig själv där på klagan sidan och det var en direkt som jag tycker är viktig som jag nämnt för läkare innan men inte sets så skrev in den idéen också. Kopierar och maskera text bitar och sist idéen. Lättare att läsa än skärm klippen kanske .
Frågan:
När inträffade händelsen
December 2012
Var inträffade händelsen
Specialistvård
Status
Ärende inkommit till patientnämnden
Beskrivning
Efter en operation i vänster maxillarsinus på "NN1", som blev bra så hade jag kraftiga besvär ännu i högra sidan och även värk i lunga/bronk. Jag fick 4-5 längre kurer antibiotika då twar misstänktes. Läkaren ville sätta in en nål och tog röntgen med två års mellanrum och sedan hände inget, jag fick remiss till lungtorax mm.
2019 då jag skulle åka utomlands för att öppna maxillarsinus på högra sida så beskriver tre CT röntgen svar att det är opererat även på höger sida men mindre. En ÖNH kirurg på "samma NN 1" konstaterar att det är uppförstorat med ca 3-5 mm och att han ser med sin expertis att det är opererat . Vid skadeståndsansökan där 2 andra läkare inte ens läst innan till i materialet och försäkrings utredare bolaget Crawford ( då op läkare var oförsäkrad) så ser jag i journalen att Dr U K sett att det är opererat även på höger sida men trotts två CT röntgen svar och undersökningar inte har meddelat mig om utan mer försvunnit utöver skriver att jag propsat på antibiotika då det var han som kom med TWAR diagnosen och behandlingen med orden gå hem och läs om denna TWAR och dessutom skriver fel antibiotika sort som jag fick biverkan av.
Jag träffade han först efter operationen på hösten 2009 i N sjukhus NN, och sedan flyttade han till J sjukhus på NN men det går inte att få upp i listan så jag skriver det nu här. Den mottagningen heter nu ÖNH NN och Dr U.
Jag blev förvånad, då jag tyckte dr K var bra och sympatisk, trotts ett par missar med fel namn på blod remiss etc, att han inte berättade för mig att han redan 10 år tidigare sett att det var opererat även på höger sida men mindre. En läkare 2004 L L skrev han sett små accessoriska hål på höger och vänster sida men han hade inte kallat ett 2-3 gånger större en normalt hål för smått .
Jag kommer fundera på anmälan på tre ytterligare läkare som borde sett och informerat mig om detta.
Tillägg idag den 12/11-2022 Eventuellt blir det även röntgen avdelningarna som behöver ställas frågor till då de hävdar att det är opererat. Ska höra med PAN då de kontaktar mig men innan den 5/12 -2022 då preskriptionstiden infaller.
Innovativa/Nyskapande idéer
Jag har en erfarenhet där jag med bland annat värk genom åren behövt sömntabletter flera år ( nu efter att ett rör sats in i örat förra november och inget bubblande väcker mig mitt i nätterna som de 10 senaste åren ofta gjort efter att startat först lugnt ca 10 år innan det plus att värk och tryck är bortopererat i bihålor så sover jag bra utan).
Erfarenheten är att då jag varit rädd för tolerans ökning och märkt att utan melatonin så har doser kunnat gå upp tex till 1,5 tabletter och då jag inte velat ta mer fått dålig sömn. Detta händer bara i frånvaro av melatonin som jag har haft 3-5 mg sedan 25 år och har inte hänt på många år förens jag åter fick glapp i melatoninet, men märkt att jag tex kan ta en fjärde dels till en halv Melatan 3mg (receptfritt på apoteken ) och sover bra då.
Mitt förslag är att man alltid ger melatonin med annan sömn läkemedelsbehandling och att tillverkare kan göra kombinationer med detta i samma tablett . Inte med depot form för min del då jag testat Circadin och blev riktigt trött dagen efter där den naturliga formen i tablett , vätska eller kapsel varit bra.
Jag har fler tankar och idéer dels för sjukvårds miljö och samhället i övrigt, men just denna tablett som jag vill att man tillverkar kan minimera mycket skada i samhället där de som inte kunnat somna på sin vanliga dos går ut på krogen för en sängfösare och då verkar tabletten de tagit helt plötslig tex .

Inga kommentarer: