måndag 16 maj 2022

Ang Sukralos och fatigue, fetma och inflammationer

 Ang Sukralos artikeln från 2010 -Obs vid normalt intag är det nog lung men det är väldigt gott så nu blir det Bobs i fortsättningen-


"Här är lite information om Splenda (sukralos) som kan vara bra att veta, med tack till Dr. Dan Murphy, DC :
Sukralos kan göra att man lider av tröghet, trötthet, få benen att kännas som blyvikter, humörsvängningar, svåra kramper (kvinnliga), intensiv smärta, smärtsamma tarmrörelser, uppblåsthet, yrsel, förvirring och mer.
Sju av tio amerikanska kvinnor konsumerar sukralos dagligen.
”Det konstgjorda sötningsmedlet sukralos (Splenda) framställs genom att tre kloratomer binds till en sockermolekyl.
Problemet: Klor reagerar med organiskt material för att skapa kloreringsbiprodukter som kan utlösa kroniska symtom som trötthet, huvudvärk och hjärndimma, såväl som reproduktions- och immunproblem."
"Sukralos finns i nästan 4 000 livsmedel, drycker och hälsovårdsprodukter, inklusive dietdrycker, glass, proteinbarer, vitaminer och tandkräm."
Det finns också i tuggummi, receptfria läkemedel och salladsdressingar.
Konsumenternas användning av sukralos har ökat med 10 % årligen.
70 % av dem som konsumerar sukralos (Splenda) kommer att vara känsliga för det och utveckla symtom.
Om man upplever symtom från att konsumera sukralos (Splenda), är
lösningen att sluta ta det och att "spola ditt system" enligt följande:
"Att komplettera dagligen [i 2 månader] med 600 mg av aminosyran N-acetyl-l-cystein (NAC) ökar kroppens produktion av glutation, enligt en studie i American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine. Denna antioxidant (glutation) spolade ut CBP från kroppen."
Om dessa symtom orsakas av sukralos (Splenda) känslighet, bör eliminering från kosten i minst 2 veckor börja förbättra symtomen:
Oförklarlig trötthet
Hjärndimma Illamående
Ledvärk
Kramper/uppblåsthet
Diarre
Huvudvärk
Yrsel
Humörsvängningar
Depression"


Detta gäller nog vid högre intag som tex jag kan konsumera 4-4,5 liter på en dag och det blir nog för mycket. I övrigt som med mikrofloran tex så vid normalt intag max 15mg per kg kroppsvikt /dag så ska det inte var fara. Jag var tvungen med extra snuva+tidigare covid + högt blodvärde se om det kan var annat som gör mig trött och jag har märkt på aspartame att jag inte tål det och tittade nu på detta sukralos och hittad länkar från 2010 som i ovan. Men för säkerhet i övrig som tex kontroll av mikroflora vid rekomenderad maxdos så finns det exempelvis denna publikation från 2020 på NCBI Sedan har man sett inflammationer som inte är bra och att det kan var fettbildand. Tidigare inlägg: Har druckit denna Ze**** med sucralose över ett år plus inget smör ingen mjölk inget bröd inget hem köpt socker ingen alkohol sedan 1,5 år men trotts det ökat par kg i vikt så kan var den djäkla drickan :D Blir socker saft imorgon men ordentlig tandborstning/sköljning :)

Inga kommentarer: