lördag 14 maj 2022

Språkbruk del orsak till ageranden hos polisen vid mordet på Stadsminister Olof Palme 1986?

 På den tiden så kunde folk vara hårda i munnen överlag ( kanske 200 års fred fått folk att inte inse innebörden av sagda ? ) som "jag slår ihjäl dig" för dit och dat.


Har polisen nu kört en jargong där Palme blivit peppnings ordet, vid trötthet tex, samtidigt med "vi/jag ska ta/mörda / slå ihjäl han när jag får chansen" så kan ju flera poliser ovetandes av varandra tänkt att de måste kolla upp, så att inte svär farsan har gjort detta, innan de seriöst börjar arbeta? Skadan är ju redan skedd så lite extra tid bara för att utesluta kollegan, svär fadern som ju måste ha skämtat om att ha ihjäl Palme, spelar ju ingen roll tänket kan ha varit en del förklaring.

Om man läser Inuti Labyrinten så undrar man om de hade gröt i hjärnan/ var så chokade / alla kan ju inte vara med på detta, då inget verkade ha funkat hos polisen så jag orkade inte läsa klart mer än halva, men kanske språkbruket också hade en del med i detta kola sega förlopp med alla misstag?
Filmtiteln som delvis gav upphov till min egen frågeställning nu, som var det flera mörkläggnings scenarion som kan varit involverat.
Uppdatering har titta till 40 minuter in men startat filmen från ca 25 minuter in av olycka då jag kastade filmen från datorn och tog en flik med samma film som redan var igång, men I alla fall mycket intressant med fröken UR:s B band och även en specialist "Matte"s utsaga om att banden är manipulerade. Tilläggs funderingar kring filmen som är väldigt intressant:

Det här med LPs kappans in och utgångs hål  funderar jag på varför Söderström inte tror på?

Om kulan snuddat henne  bara lite så bör märket på huden varit litet. Jag har  för många år sedan hört om höghastighetsvapen där kulan bara behöver passera utan att nudda , men ändå så blev det skador?  Detta vet jag inget mera om men i filmen så pratar sonen Henry Söderström om att ammunitionen var så kraftig så att skadan borde varit värre, men jag tänker att skadan  bör varit efter hur mycket den  träffade?

Jag fick provskjuta en 7,65 cal pistol  för ca 25 år sedan och jag visste inte att då man säkrade vapnet så var det ett ytterligare läge som var fjädrande. Och vid det fjädrande läge som låg efter ”säkrat”   slog hanen ner, och om det låg patron i loppet så avfyrades detta.

Vid min provskjutning så satt jag på en stol och efter de tre övningsskotten så riktade jag vapnet neråt och säkrade pistolen och satt helt plötsligt med ringande öron och rök runt mig och undrade vad som hänt tills jag fick höra av han med licensen att man inte skulle föra säkringen för långt för då slog hanen  igen.

Han hade glömt den detaljen och var lite chockad. Jag såg då en reva i tyget på mitt vänstra byxben med ett klart in och ett klart utgångs hål på ca 15 cm avstånd och där emellan så var tyget som nött så man kunde se igenom jeansen ( jag sade inget till han som var så chockad, dels för att han inte skulle svimma och dels för att jag kanske inte skulle få provskjuta annat senare ).

Detta kändes inte alls och jag tänkte att det måste varit kulans fart och kraft som gjorde så att det inte blev något kännbart ryck i tyget utan den gick igenom  lättare  än en   varm kniv i smör.  

Sedan fotot som vissa  trodde var LP    som hoppar ur en polisbil vid Sabb, men tydligen ska ha varit någon annan, ni nämner Mårtens flickvän , men som inte ska ha fått kännedom om mordet före 12 slaget. Har man någon tidsangivelse på det fotot?


Ni tar upp många olyckor och det verkar vara en genomgående möjlig taktik i detta för att ta bort och tysta människor. Jag anmälde själv en av fyra nära ”olyckor” under 2021, men som skedde vintern 2002-2003, som mordförsök och får tillbaka det som nerlagt tjänstefel av åklagaren. Hade nämnt en person som jag misstänkte var polisagent/ingående i LK gruppen som den som orsakat felet som kunde resulterat i ett fall från taket på ett fyra våningshus, vilket jag tror hade varit dödande ner i asfalten.

Jag har haft denna LK gruppen efter mig sedan 1997 och med en hel del pikar mot Palme som jag först tänkte var för att man skulle låta knepig om  man nämnde LK gruppen och andra konstiga saker som Palme mm, men såg mitt namn 2015 i utredningen på ett sätt  som kunde skapa misstankar om att min bil , vit Volvo, var inblandat i mordet trots att den var krockad av en ambulans  2 månader tidigare. Min flickvän då som jobbade på länsrätten, död 2002 50 år gammal fick jag veta 2017, kan ju ökat på intresset då vissa ville ha henne till att ha stulit Harvardakterna vilket även sägs i flera  kommissioner att hon är intressant .

Ang Sigvard Cedergrens uttalande om  Ted Gärdestad så är det väl signalementet han tänker på, samma sak som en av WT männen liknade Tom Jones, bara ett signalement? Men polisen  tar det för intäkt att han var hel snurrig och trodde inte på skotten han hör eller på utpekandet av figurant nr 5, som visade sig vara polis,  som den som sprang på Luntmakargatan då han parkerade.  

Det blev långt detta men det fylldes på mer och mer vart efter att jag såg programmet och skrev.                      


Uppdatering ang höghastighets: Ang höghastighets så stämde det inte enligt denna blogg, men många har fått den uppfattningen som bloggen tar upp med dels ostabila kulor https://bloggerwisser.wordpress.com/2015/09/04/myten-om-hoghastighetsvapen/

Inga kommentarer: